Tips

Binnenkant van uw computer schoonmaken

PC desktop binnenkant schoonmaken
Warmte is de ergste vijand van uw computer. Na verloop van tijd kan de opeenhoping van stof in uw computer de koelefficiëntie ondermijnen, wat resulteert in kortere levensduur van de componenten van uw computer. Reinig de binnenkant van uw computer om de 6 tot 12 maanden om uw computer koel te houden. Hier is hoe:

Stap 1:

Schakel uw computer uit en trek de stekker uit het stopcontact of overspanningsbeveiliging.

Stap 2:

Open de behuizing van uw computer.

Computer Binnenkant Schoonmaken

Stap 3:

Gebruik perslucht om de interne componenten van uw computer te stofzuigen met korte luchtstoten. Probeer op een paar centimeter afstand van het moederbord, geheugen, processor en uitbreidingskaarten te blijven.

Stap 4:

Verwijder de stofafzetting op uw ventilatoren met een bus perslucht. Houd de ventilator met uw vinger vast om te voorkomen dat deze gaat draaien terwijl u de perslucht erop blaast. Ventilatorbladen kunnen kwetsbaar zijn en kunnen barsten als ze te snel worden rondgedraaid. Je kunt ontsmettingsalcohol gebruiken en de messen afvegen met een wattenstaafje voor de afwerking. Als de ventilatoren moeilijk te bereiken of extreem vuil zijn, kunt u ze uit de behuizing halen voor eenvoudiger schoonmaken.

Binnenkant Schoonmaken Desktop

Stap 5:

Verwijder de stofophopingen uit de voeding met een blik perslucht. Als uw geval een stoffilter onder de voeding heeft, moet u het filter ook reinigen.

PC schoonmaken voeding filter verwijderen

Stap 6a:

Het koellichaam en de ventilator die op uw processor zijn gemonteerd, moeten ook worden schoongemaakt. Nogmaals, blaas het stof met een blik perslucht en met korte uitbarstingen van het koellichaam en de ventilator weg. Als de opbouw te zwaar is, moet u mogelijk het koellichaam en de ventilator van de processor verwijderen om deze grondig schoon te maken. Vergeet niet om het thermische vet van de processor en het koellichaam te verwijderen en breng vervolgens nieuw thermisch vet aan voordat u het koellichaam weer op de processor bevestigt.

PC schoonmaken ventilator

Stap 6b:

Bevochtig een pluisvrije doek met 99 procent isopropylalcohol om het thermische vet te verwijderen en veeg het thermische vet weg van de processor en het koellichaam. Minder geconcentreerde alcohol werkt ook, maar kan een residu achterlaten dat de efficiëntie van de thermische pasta of vet kan verminderen. In plaats van de isopropylalcohol kan een in de handel verkrijgbaar thermisch materiaalverwijderaar worden gebruikt, ArctiClean, en koffiefilters kunnen worden gebruikt in plaats van een pluisvrije doek.

Stap 7:

Stof tot slot alle poorten op de computer af met perslucht en reinig alle externe ventilatieopeningen met ontsmettingsalcohol en een wattenstaafje.

Dat is het. Als u uw computer op de grond of op tapijt houdt, probeer dan te onthouden om uw computer ongeveer om de zes maanden schoon te maken. Als uw computer op een bureau staat, moeten de jaarlijkse intervallen in orde zijn. Een gemakkelijke manier om te onthouden om uw computer schoon te maken, is door een schoonmaakbeurt in te plannen op hetzelfde moment dat u uw tanden schoonmaakt. Je gaat toch naar de tandarts?